Lekker eten in Utrecht? Hier moet je zijn!

Wil je weten waar je echt heen moet en welke plekken je niet mag missen wanneer je op zoek bent naar de beste plekken om te eten in Utrecht? Lees dan deze top 10 van de beste plaatsen om te eten in Utrecht!

1. Le Jardin: Mariaplaats 42 Utrecht

De romantische naam doet deze eetgelegenheid in Utrecht wel degelijk eer aan. Zo is niet alleen het eten bijna goddelijk, het restaurant met haar botanische tuin doet je wanen in een magische wereld. Tijdens een heerlijk bord eten geniet je tussen alle planten en bloemen van de smaakvolle beleving van én het eten én de geweldige omgeving. Le Jardin kookt met de groenten en kruiden uit haar eigen tuin en dat is wel zeker te proeven!

2. Badhu: Willem van Noortplein 19 Utrecht

Lekker eten in Utrecht? Sla dan ook zeker Badhu niet over! Het geweldige restaurant ligt net buiten het centrum en tijdens aankomst waan je je direct in de Arabische wereld. Met haar Noord-Afrikaanse gerechten zorgt het restaurant voor smaakvol eten uit Marokko, Libanon en Egypte – en dat allemaal in Utrecht! Na de heerlijke maaltijden kun je genieten van volle wijnen en luxe cocktails!

3. Mr. Black and the White Ox: Vleutensevaart 100 Utrecht

Niet alleen lekker eten in Utrecht maar ook nog eens sprankelende foto’s maken voor op instagram waarmee je kunt pronken? Dan ben je bij Mr. Black and the White Ox in Utrecht aan het juiste adres! Je kunt hier niet alleen heerlijk eten tijdens een diner, of juist snelle hap, ook kun je genieten van de fotogenieke cocktailbar! Een echte aanrader wanneer je op zoek bent naar lekker –  en tevens chique – eten in Utrecht!

4. Tapasbar Vintage: Drieharingstraat 18 Utrecht

Eten als een ster doe je bij Tapasbar Vintage in Utrecht. Met haar bijzondere interieur worden niet alleen je smaakpupillen verwend maar ook je ogen gestreeld. Onder het genot van het heerlijke eten geniet je tevens van het indrukwekkende behang, de pronkerige lampen en de onvoorstelbaar klassieke stoelen. En dat alles in de jaren 70’ stijl. Voor een bord vol met smaakvol eten, en een omgeving waar je niet meer weg te slaan bent, ben je hier in Utrecht aan het juiste adres!

5. WT Urban Kitchen: Heuveloord 25A Utrecht

Laat het water je in de mond lopen bij een bezoek aan de industriële watertoren aan de Vaartsche Rijn! Zo is eten bij WT Urban Kitchen een echte verwennerij voor de smaakpupillen in Utrecht. Daarnaast geniet je van een geweldige lunch of diner van het adembenemende uitzicht, zo kijk je vanuit de watertoren uit op heel Utrecht!

6. Waku Waku: Vredenburg 28 Utrecht

Lekker eten in Utrecht? Ga dan naar het Walhalla voor veganisten: Waku Waku – voorheen SNCKBR. Bij Waku Waku hoef je je overigens geen zorgen te maken wanneer je niet tot de groep veganisten behoort. Iedereen komt hier aan zijn trekken! Zo geniet je van typische snackbar-gerechten. Of dit nu een Waku burger of een Double Dutch kapsalon is! Bij Waku Waku is eten in Utrecht altijd een feest!

7. Don Kounosuke: Westerkade 27 Utrecht

Al oogt Don Kounosuke wat klein, als je lekker wilt eten in Utrecht moet je deze plek bezoeken! Het Aziatische restaurant voorziet haar klanten niet alleen van geweldig lekker eten met haar uitgebreide Japanse menu’s, ook het interieur is om bij weg te dromen. De Japanse panelen, lampenkappen en de prachtige Aziatische details door het gehele restaurant zijn een ware verwennerij voor de ogen.

8. Beers & Barrels: Veilinghavenkade 117 Utrecht

Ken je de unieke sfeer van een echte ‘Barber shop’ en spreekt dit je wel aan? Staat lekker eten in Utrecht tevens op je verlanglijstje? Dan moet je een bezoek brengen aan Beers & Barrel aan de Veilingkade! Naast bief, burgers en kopgerechten kun je tevens kiezen voor een gerecht met kreeft.

9. Rum Club: Oudegracht aan de Werf 111 Utrecht

In het centrum van Utrecht ligt het zogenaamde Rum Club, een fantastische plek met fantastisch eten! In tropische en Caribische sferen geniet je van heerlijke gerechten. Ook kun je je tegoed doen aan tal van cocktails bij de Tiki bar en heb je het idee op een verre vakantie te zijn wanneer je je eenmaal overgeeft aan de swingende muziek!

10. LE:EN: Heuveloord 140 Utrecht

Een bord vol Aziatische gerechten spreekt jou wel aan? En ook eten in een stoere loods klinkt als muziek in de oren? Dan ben je bij LE:EN aan het juiste adres! Onder het genot van wel twintig verschillende veganistische, vegetarische en ook vis- en vleesgerechten bewonder je de unieke stijl die de loods zich eigen heeft gemaakt. Tussen honderden kaarsen laat je je verwennen door deze geweldige gerechten op deze geweldige plek!

Bron: https://www.streetfoodtourutrecht.nl/nl/

Posted in Eten | Reacties uitgeschakeld voor Lekker eten in Utrecht? Hier moet je zijn!

Wat te doen in Amersfoort?

In Nederland heb je zat leuke plekjes om je een dag te vermaken. Daar hoef je echt niet voor naar het buitenland. Het zal je verbazen welke bezienswaardigheden en activiteiten je allemaal kan vinden in een stad die je (nog) niet goed kent. Vandaag willen we je graag meenemen naar Amersfoort.

Ontstaan Amersfoort

Als je naar een nieuwe stad gaat, is het altijd leuk om wat van de geschiedenis te weten. We kunnen natuurlijk niet de gehele geschiedenis vertellen, maar we kunnen wel wat hoogtepunten benoemen. De naam Amersfoort is ontstaan vanuit een doorwaadbare plaats in de rivier de Eem, welke vroeger Amer heette. Deze rivier voerde water af uit de Gelderse Vallei vanuit de Lunterse Beek en de Barneveldse Beek en kwamen samen bij de Amersfoortse Berg. De eerste keer dat Amersfoort vermeld werd, is in 1028 geweest. Dit was namelijk een strategische ligging voor de bisschop van Utrecht om een boerennederzetting te beginnen. Hier staat ook de Sint-Joriskerk gevestigd. Op 12 juni 1259 kreeg Amersfoort stadsrechten.

Dierenpark

Amersfoort heeft zijn eigen dierenpark welke zeker de moeite waard is om te bezoeken. Ook voor kleine kinderen is het een aanrader. Het park is overzichtelijk en bevat alle bekende dieren. Er zijn voldoende horecagelegenheden en er zijn twee grote speeltuinen. Ook zijn er voor kinderen rondleidingen om te volgen.

Kunst bekijken

Wil je liever een wat rustiger dagje en cultuur opsnuiven? Dan is het Mondriaanhuis een perfecte bezienswaardigheid. Piet Mondriaan is wereldberoemd en een van de grondleggers van de (geometrische) abstracte kunst. In het Mondriaanhuis maak je kennis met de eigenzinnige kunstenaar. Er zijn audiovisuele technieken, artistieke zoektochten en een doe-het-zelf atelier.
Of bezoek een kunstgalerie in Amersfoort. Hiervan zijn er meerdere te vinden.

Je verjaardag vieren in Amersfoort

Dit jaar heeft Amersfoort een hele leuke actie bedacht voor de jarigen. T/m 31 oktober 2017 kan jij op vertoon van je ID-kaart krijg je leuke presentjes bij verschillende winkels, cafés en meer in de binnenstad van Amersfoort. De deelnemende bedrijven hebben een sticker op het raam, maar je kunt ook de verjaardagsroute die de VVV heeft uitgestippeld volgen.

De Koppelpoort

Deze land- en waterpoort uit 1400 heeft een sprookjesachtige sfeer om zich heen hangen en is onderdeel van een voormalige stadsmuur. Je kan een complete rondleiding volgen in en bovenop de poort. Leer precies wat iedereen deed bij de poort en welke functies er nodig waren om alles goed te laten verlopen. Een gids van Gilde Amersfoort verteld op een spannende manier, wat het ook voor kinderen interessant maakt. Sinds 2016 komt het monument nog beter tot zijn recht, door een driedimensionale beleving met een lichtontwerp. hiermee komen de architectonische details nog mooier naar voren.

Posted in Steden in Utrecht | Reacties uitgeschakeld voor Wat te doen in Amersfoort?

Laserbehandelingen Utrecht

Waarom is Skinceuticals zo populair?

Iedereen gebruikt wel een cremetje of zalfje voor de huid en dankzij de commercie en cosmetische markt ben je dank ook bekend met grote merken zoals L’Oréal, Garnier, et cetera. Maar waarom is Skinceuticals dan zo populair?

Het is niet de eerste de beste merk die je tegenkomt. Ook al is Skinceuticals onderdeel van L’Oréal, toch is dit het enige merk aan cosmetische verzorging dat de behandelwijze baseert op medische en plastisch chirurgische wetenschap. Wat maakt het dan zo anders?

Medische wetenschap

Waar veel cosmetische huidproducten alleen maar een oppervlakkig resultaat geven of zelfs alleen maar een maskerend resultaat geeft in plaats van een daadwerkelijk resultaat, gaat Skinceuticals verder.

De wetenschappelijke achtergrond waarop Skinceuticals is gebaseerd heeft jarenlang een ontwikkeling doorgemaakt waarbij verschillende medische disciplines aan de basis hebben gestaan van de ontwikkeling van de producten van Skinceuticals. De basis is dan echt wetenschappelijk en gaat daarmee veel dieper in op de huidbehandeling dan de alle andere cosmetische huidproducten.

Skinceuticals is gebaseerd op 3 fasen van behandeling en verzorging:

Preventieve verzorging

Invloeden van buitenaf stellen de huid dag en nacht bloot aan stoffen, milieuomstandigheden en weersomstandigheden die de huid beïnvloeden. Het voorkomen van deze invloeden gebeurt door het verbeteren van de huidweerstand tegen deze invloeden.

Skinceuticals helpt tegen

 • vroegtijdige huidveroudering
 • huid oxidatie
 • vervuiling van de huid

Skinceuticals geeft de huid

 • bescherming tegen huidschade
 • verbetering van het zelf herstellend vermogen van de huid
 • vermindering van zichtbare huidveroudering

Beschermende verzorging

Niet alleen zijn omstandigheden van buitenaf op de lange duur schadelijk voor de huid, soms zijn ze ook direct schadelijk en dat maakt dat er verzorging van de huid nodig is op beschermende basis. Deze directe vorm van huidbehandeling met Skinceuticals helpt de huid direct bescherming te geven bij:

 • UVA en UV-straling op de huid
 • gevoeligheid voor huidkanker bij verouderde huid

Corrigerende verzorging

Voor huid dat al is beïnvloed door bovenstaande oorzaken en omstandigheden geeft Skinceuticals ook een behandeling in corrigerende verzorging. Hiermee wordt de huid weer opnieuw leven ingeblazen met een verzorging dat de volgende huidproblemen aanpakt

 • verouderde huid
 • verslapte of verdunde huid
 • verminderde huidelasticiteit
 • kleine littekens en fijne lijntje in de huid
 • afgenomen collageenproductie in de huid
 • ontstane vlekken en schimmels op de huid

Daarna is het zaak om de huid te blijven beschermen en preventief te behandelen zodat de klachten niet meer terugkomen en de correctie behandeling van de huid haar resultaat blijft houden.

Wanneer je Skinceuticals gaat kopen let dan op deze 3 stappen van huidbehandeling. Een specialistische huidkliniek kan adviseren welk type behandeling geschikt is voor jou als consument gebaseerd op de huidige staat van jouw huid en de aanbevolen huidbehandeling die Skinceuticals kan bieden.

Posted in Gezondheid | Reacties uitgeschakeld voor Laserbehandelingen Utrecht

Schoonmaakbedrijf Utrecht

‘Schoonmaken, dat kan toch iedereen?’ Zo dacht men jarenlang over schoonmaakbedrijven. En misschien nog steeds wel. Mensen schakelen daarom vaak de meest goedkope schoonmaakbedrijven in. Zonde, want zo komen ze vaak later tot de ontdekken dat er een dikke laag stof ligt achter de verwarming. Zo snel en goedkoop mogelijk betekent vaak niet zo optimaal mogelijk. Neem daarom het schoonmaakbedrijf Tiger Team uit Utrecht aan. Zij maken je huis of kantoor écht brandschoon en laten het er fris ruiken. En dat tegen scherpe prijzen.

Schoonmaakbedrijf Utrecht

Aangenaam kennis te maken, wij zijn Tiger Team, een schoonmaakbedrijf uit Utrecht. Dat we uit Utrecht komen betekent niet dat we alleen werkzaam zijn in die regio. Ook als u in Amsterdam, Haarlem of Rotterdam uw huis of kantoor heeft kunt u ons inschakelen. Wij zijn namelijk erg flexibel. Daarnaar gebruiken we uitsluitend fijne producten om uw vloer, meubilair, keuken of toilet schoon te maken. En er is meer…

De voordelen van het schoonmaakbedrijf

Als klant van ons schoonmaakbedrijf uit Utrecht kunt u ons elk moment van de dag bereiken. Wij hebben namelijk een 24/7 uur service. Dit komt omdat wij communicatie, duidelijke afspraken en persoonlijke service erg belangrijk vinden. Daarom kunt u bij ons dag en nacht terecht.

Ons team bestaat uit gemotiveerde en vriendelijke schoonmakers. Is de schoonmaker die vandaag bij u zou komen schoonmaken ziek? Wij hebben altijd een ingewerkte back-up klaar staan!

Om de zoveel tijd voeren wij controles uit. Zo heeft u gegarandeerd een hygiënisch, schoon en fris huis of kantoor!

In contact komen met Tiger Team?

Bent u benieuwd naar al onze diensten die wij bieden? Bekijk dan eens onze website: http://www.tiger-team.nl/ of stuur uw vragen naar het e-mailadres: info@tiger-team.nl. Voor een gratis offerte kunt ook online bij ons terecht. Op de website vult u eenvoudig het formulier in. Wilt u liever persoonlijk contact? Ook dat is geen probleem! U kunt ons altijd bereiken op het telefoonnummer: 030-298 05 41.

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Schoonmaakbedrijf Utrecht

Biologische schoolmelk

Naast de reguliere schoolmelk die al vanaf jaar en dag op scholen te verkrijgen is, wordt momenteel op de eerste basisscholen biologische schoolmelk geïntroduceerd. Het initiatief hiervoor ligt bij enkele organisaties uit de Provincie Utrecht. Deze partijen  zijn van mening dat naast de supermarkt en natuurvoedingswinkels, biologische zuivel ook op basisscholen verkrijgbaar moet zijn. Zij hebben daarom de handen ineen geslagen om basisscholen uit de Provincie Utrecht te benaderen voor interesse in deelname aan de introductie van biologische schoolmelk. In het voorjaar 2004 heeft basisschool de Loysderhoek uit Leusden de eerste bekertjes biologische schoolmelk in ontvangst genomen. Sinds die tijd volgden er meer scholen in de Provincie Utrecht en zijn ook in enkele andere provincies trajecten in gang gezet op biologische melk op scholen te introduceren.

Verschillen biologische en niet-biologische melk

Uit onderzoek is gebleken dat er in biologische melk wat meer vet, calcium, natrium en vitamine B zit.

Een voorbeeld: in biologische melk zitten meer omega-3 vetzuren. Deze vetzuren heeft de mens nodig, maar we kunnen ze zelf niet maken. We moeten ze binnenkrijgen via onze voeding. Deze vetzuren verkleinen de kans dat mensen last krijgen van hart- en vaatziekten of gewrichtspijn (reuma).

Een ander belangrijk verschil is dat er in biologische melk meer kappa-caseïne zit. Kappa-caseïne is een eiwit dat bepaalt hoeveel kaas je kan maken.

Verder is het belangrijk om te weten dat biologische melk niet gehomogeniseerd wordt. Hierdoor blijven de vetbolletjes in de melk heel, waardoor biologische melk een romigere smaak heeft dan gewone melk. Als je biologische melkt koopt, zie je vaak dat bovenin het pak of fles een laagje room zit. Dit zijn de vetbolletjes die zich daar ophopen.

Dat er verschil is tussen biologische melk en niet-biologische melk komt door het verschil in voer tussen biologische koeien en niet-biologische koeien. Zo bestaat het dieet van een biologische koe voor het grootste deel uit ruwvoer (mais, hooi, , etc.) en mag maar een dan krachtvoer. En in het weiland van de biologische boer groeit gras vermengd met gezonde klavers.

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Biologische schoolmelk