Wat te doen in Amersfoort?

In Nederland heb je zat leuke plekjes om je een dag te vermaken. Daar hoef je echt niet voor naar het buitenland. Het zal je verbazen welke bezienswaardigheden en activiteiten je allemaal kan vinden in een stad die je (nog) niet goed kent. Vandaag willen we je graag meenemen naar Amersfoort.

Ontstaan Amersfoort

Als je naar een nieuwe stad gaat, is het altijd leuk om wat van de geschiedenis te weten. We kunnen natuurlijk niet de gehele geschiedenis vertellen, maar we kunnen wel wat hoogtepunten benoemen. De naam Amersfoort is ontstaan vanuit een doorwaadbare plaats in de rivier de Eem, welke vroeger Amer heette. Deze rivier voerde water af uit de gelderse Vallei vanuit de Lunterse Beek en de Barneveldse Beek en kwamen samen bij de Amersfoortse Berg. De eerste keer dat Amersfoort vermeld werd, is in 1028 geweest. Dit was namelijk een strategische ligging voor de bisschop van Utrecht om een boerennederzetting te beginnen. Hier staat ook de Sint-Joriskerk gevestigd. Op 12 juni 1259 kreeg Amersfoort stadsrechten.

Dierenpark

Amersfoort heeft zijn eigen dierenpark welke zeker de moeite waard is om te bezoeken. Ook voor kleine kinderen is het een aanrader. Het park is overzichtelijk en bevat alle bekende dieren. Er zijn voldoende horecagelegenheden en er zijn twee grote speeltuinen. Ook zijn er voor kinderen rondleidingen om te volgen.

Kunst bekijken

Wil je liever een wat rustiger dagje en cultuur opsnuiven? Dan is het Mondriaanhuis een perfecte bezienswaardigheid. Piet Mondriaan is wereldberoemd en een van de grondleggers van de (geometrische) abstracte kunst. In het Mondriaanhuis maak je kennis met de eigenzinnige kunstenaar. Er zijn audiovisuele technieken, artistieke zoektochten en een doe-het-zelf atellier.
Of bezoek een kunstgalerie in Amersfoort. Hiervan zijn er meerdere te vinden.

Je verjaardag vieren in Amersfoort

Dit jaar heeft Amersfoort een hele leuke actie bedacht voor de jarigen. T/m 31 oktober 2017 kan jij op vertoon van je ID-kaart krijg je leuke presentjes bij verschillende winkels, cafés en meer in de binnenstad van Amersfoort. De deelnemende bedrijven hebben een sticker op het raam, maar je kunt ook de verjaardagsroute die de VVV heeft uitgestippeld volgen.

De Koppelpoort

Deze land- en waterpoort uit 1400 heeft een sprookjesachtige sfeer om zich heen hangen en is onderdeel van een voormalige stadsmuur. Je kan een complete rondleiding volgen in en bovenop de poort. Leer precies wat iedereen deed bij de poort en welke functies er nodig waren om alles goed te laten verlopen. Een gids van Gilde Amersfoort verteld op een spannende manier, wat het ook voor kinderen interessant maakt. Sinds 2016 komt het monument nog beter tot zijn recht, door een driedimensionale beleving met een lichtontwerp. hiermee komen de architectonische details nog mooier naar voren.

Posted in Steden in Utrecht | Reacties uitgeschakeld voor Wat te doen in Amersfoort?

Schoonmaakbedrijf Utrecht

‘Schoonmaken, dat kan toch iedereen?’ Zo dacht men jarenlang over schoonmaakbedrijven. En misschien nog steeds wel. Mensen schakelen daarom vaak de meest goedkope schoonmaakbedrijven in. Zonde, want zo komen ze vaak later tot de ontdekken dat er een dikke laag stof ligt achter de verwarming. Zo snel en goedkoop mogelijk betekent vaak niet zo optimaal mogelijk. Neem daarom het schoonmaakbedrijf Tiger Team uit Utrecht aan. Zij maken je huis of kantoor écht brandschoon en laten het er fris ruiken. En dat tegen scherpe prijzen.

Schoonmaakbedrijf Utrecht

Aangenaam kennis te maken, wij zijn Tiger Team, een schoonmaakbedrijf uit Utrecht. Dat we uit Utrecht komen betekent niet dat we alleen werkzaam zijn in die regio. Ook als u in Amsterdam, Haarlem of Rotterdam uw huis of kantoor heeft kunt u ons inschakelen. Wij zijn namelijk erg flexibel. Daarnaar gebruiken we uitsluitend fijne producten om uw vloer, meubilair, keuken of toilet schoon te maken. En er is meer…

De voordelen van het schoonmaakbedrijf

Als klant van ons schoonmaakbedrijf uit Utrecht kunt u ons elk moment van de dag bereiken. Wij hebben namelijk een 24/7 uur service. Dit komt omdat wij communicatie, duidelijke afspraken en persoonlijke service erg belangrijk vinden. Daarom kunt u bij ons dag en nacht terecht.

Ons team bestaat uit gemotiveerde en vriendelijke schoonmakers. Is de schoonmaker die vandaag bij u zou komen schoonmaken ziek? Wij hebben altijd een ingewerkte back-up klaar staan!

Om de zoveel tijd voeren wij controles uit. Zo heeft u gegarandeerd een hygiënisch, schoon en fris huis of kantoor!

In contact komen met Tiger Team?

Bent u benieuwd naar al onze diensten die wij bieden? Bekijk dan eens onze website: http://www.tiger-team.nl/ of stuur uw vragen naar het e-mailadres: info@tiger-team.nl. Voor een gratis offerte kunt ook online bij ons terecht. Op de website vult u eenvoudig het formulier in. Wilt u liever persoonlijk contact? Ook dat is geen probleem! U kunt ons altijd bereiken op het telefoonnummer: 030-298 05 41.

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Schoonmaakbedrijf Utrecht

Biologische schoolmelk

Naast de reguliere schoolmelk die al vanaf jaar en dag op scholen te verkrijgen is, wordt momenteel op de eerste basisscholen biologische schoolmelk geïntroduceerd. Het initiatief hiervoor ligt bij enkele organisaties uit de Provincie Utrecht. Deze partijen  zijn van mening dat naast de supermarkt en natuurvoedingswinkels, biologische zuivel ook op basisscholen verkrijgbaar moet zijn. Zij hebben daarom de handen ineen geslagen om basisscholen uit de Provincie Utrecht te benaderen voor interesse in deelname aan de introductie van biologische schoolmelk. In het voorjaar 2004 heeft basisschool de Loysderhoek uit Leusden de eerste bekertjes biologische schoolmelk in ontvangst genomen. Sinds die tijd volgden er meer scholen in de Provincie Utrecht en zijn ook in enkele andere provincies trajecten in gang gezet op biologische melk op scholen te introduceren.

Verschillen biologische en niet-biologische melk

Uit onderzoek is gebleken dat er in biologische melk wat meer vet, calcium, natrium en vitamine B zit.

Een voorbeeld: in biologische melk zitten meer omega-3 vetzuren. Deze vetzuren heeft de mens nodig, maar we kunnen ze zelf niet maken. We moeten ze binnenkrijgen via onze voeding. Deze vetzuren verkleinen de kans dat mensen last krijgen van hart- en vaatziekten of gewrichtspijn (reuma).

Een ander belangrijk verschil is dat er in biologische melk meer kappa-caseïne zit. Kappa-caseïne is een eiwit dat bepaalt hoeveel kaas je kan maken.

Verder is het belangrijk om te weten dat biologische melk niet gehomogeniseerd wordt. Hierdoor blijven de vetbolletjes in de melk heel, waardoor biologische melk een romigere smaak heeft dan gewone melk. Als je biologische melkt koopt, zie je vaak dat bovenin het pak of fles een laagje room zit. Dit zijn de vetbolletjes die zich daar ophopen.

Dat er verschil is tussen biologische melk en niet-biologische melk komt door het verschil in voer tussen biologische koeien en niet-biologische koeien. Zo bestaat het dieet van een biologische koe voor het grootste deel uit ruwvoer (mais, hooi, , etc.) en mag maar een dan krachtvoer. En in het weiland van de biologische boer groeit gras vermengd met gezonde klavers.

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Biologische schoolmelk